Panel ablakcsere Újpest +36 70 770 0455

Panel ablakcsere Újpest

Panel ablakcsere Újpest

Loggia beépítés

2023. október 17. - Becze Krisztián

Vállalkozásunk már több éve foglalkozik nyílászárók forgalmazásával és telepítésével, illetve loggia beépítéssel. Az utóbbi időszakban egyre gyakrabban kerestek meg minket az erkélyek és loggiák beépítésével kapcsolatban, ezért hoztuk létre az erre specializált részlegünket.

Az erkély- és loggiabeépítés előnyei

Az egyik legfőbb előnye az erkélyek és loggiák beépítésének, hogy ezáltal azok évszaktól függetlenül élvezhetővé válnak. Sokan használják erkélyüket tárolásra, azonban a beépítetlen változat nem nyújt megfelelő védelmet az időjárás viszontagságaival szemben. Az erkély beépítése ideális megoldást kínál erre a problémára. Lezárt erkélyünk akár növényekkel is díszíthető, ideális környezetet teremtve a kertészkedés szerelmeseinek.

A loggia megfelelő szigetelésével és beépítésével tovább növelhetjük a szobánk hasznos terét.

Erkélybeépítési lehetőségek

Az erkélyünk teljes felületét nyitható ablakokkal is beépíthetjük, így nyáron is elegendő friss levegőt juttathatunk a lakásba. Fix nyílászárók is alkalmazhatók a nyíló részek mellett vagy között, ezáltal költségeinket csökkentve.

Ha a hely kicsi, és nem szeretnénk, hogy az ablakszárnyak helyet foglaljanak el, választhatjuk az angolszász területen elterjedt emelőpaneles vagy tolópaneles ablakokat az erkély- vagy loggiabeépítéshez. Ezek a szárnyak a toksíkjában mozognak, így nyitott állapotban sem foglalnak el helyet az erkély területén. Az emelőpaneles ablakok függőlegesen, a tolópaneles változatok pedig vízszintesen nyithatók.

Az osztások és a nyithatóság mellett szabadon választhatjuk az ablakok színét. A hagyományos nyíló-bukó ablakokhoz faux fóliával ellátott változatok is rendelhetők, és a RAL skála számos színéből választhatunk. Az amerikai toló- és emelőpaneles ablakok színét is ezen skálából válogathatjuk. Tehát csak a fantáziánk szabhat határt erkélyünk külalakjának.

Mielőtt nekiállna az erkélybeépítésnek, érdeklődjön a helyi előírásokról a közös képviselőnél és/vagy az illetékes építésügyi hatóságnál!

Az erkélybeépítéshez használt nyílászárókárnyékolása is fontos szempont. Redőnnyel vagy hővédő fóliával könnyedén megoldhatjuk az erkély árnyékolását, így a nyári napsütés sem okoz gondot.

Mit ne válasszunk az erkélybeépítés során?

Redőnyök felszerelése ablak nélkül nem ajánlott. Ezek nem érik el a modern nyílászárók által nyújtott hő- és hangszigetelési értékeket, nem nyújtanak megfelelő védelmet a csapadék ellen, és a szél is könnyedén zörgetheti azokat. Ezt a megoldást nem javasoljuk.

"Barkács" megoldások is kerülendők. Az '80-as években népszerűvé vált házi megoldások hosszú távon nem tudják megfelelően teljesíteni eredeti funkciójukat. Például olyan esettel találkoztunk, ahol Hungarocellt helyeztek egy vékony léc keretbe, majd levakolták. Ez a szerkezet végül hangyák otthonávávált, ami nem okozott kis bosszúságot a tulajdonosnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://panelablakcsereujpest.blog.hu/api/trackback/id/tr418236357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása